Behandlingar

Basundersökning

30-60 min

Tänder är gratis men behandlingar av infektioner och hål kan bli dyrt. Genom regelbundna undersökningar kan du undvika detta. Rekommendation är varje 6-12 månader.

Under en basundersökning går vi igenom dina tänder, tandkött och tar röntgenbilder. Mindre borttagning av tandsten ingår och råd kring munhygien.

Akut tandvård

30 min eller mer

Är du i akut behov av en tandläkare så gör vi vårt bästa för att erbjuda en tid samma dag för att lätta dina besvär.

Under ett akut besök försöker vi identifiera problemet och ta röntgenbilder. Därefter tar vi fram en handlingsplan för vad som behöver göras.

Rotbehandlingar

Ca 60 min, ibland behövs det två besök.

Rotbehandlingar går idag betydligt snabbare och är mer smärtfritt än tidigare. Under en rotbehandling bedövar vi området och behandlar infektionen i dina rotkanaler. Vi använder desinfektanter och läkemedel med lågt ph-värde. Slutligen fyller vi dina tandkanaler och oftast rekommenderar vi en krona, då rotbehandlade tänder har mycket högre frakturrisk.

Lagning av tand

30 min eller mer

De gamla och mer smärtsamma behandlingarna är nu förbi. Vi använder estetiska kompositer och vi gör allt för att du ska få en så behaglig behandling som möjligt.

Krona

Ca 45 min, två gånger

Efter att en tand blivit lagad flera gånger, är skadad eller fått en rotbehandling rekommenderar vi en krona. Det är som ett porslinsskal på din tand som ska skydda den från tuggningskrafter.

Bro

Tre besök

Om du har förlorat en tand men kan av olika anledningar inte ha ett implantat, så används en bro. Estetiskt bra och funktionellt.

Under först besöket planerar vi och tar avtryck för att skapa modeller. Vi går även igenom materialval, pris, färg mm. Vid andra besöket är förbereder vi tänderna och du får testa en provisorisk bro. Vid sista besöket är det cementering av din nya bro.

Implantat

Vi samarbetar med erfarna tandläkare som nischar sig inom kirurgisk tandvård. Processen går smidigt från remiss till färdig restauration av din tand.

Extraktioner

Ibland måste en tand tas bort. Vi gör allt för att det ska gå så smärtfritt och behagligt till som möjligt.

Invisalign

6 månader

Vi erbjuder tandreglering med genomsynliga skenor som kan rätta till platsbrist eller trångställning av dina tänder. Ingen åldersgräns! Kom för konsultation så berättar vi mer.

Tandblekning

Vill du bleka dina tänder? Du får ett blekningskit från kliniken och gör det på egen hand hemma.

Bedövning

Har du tandläkarskräck? Vi har flera alternativ för smärtlindring från lidokainsalva, vanlig bedövning och bedövning med The Wand om du är spruträdd till premedicinering med läkemedel för att minska din ångest innan besök.

Porslinsfasad/ Veneers

Är du inte nöjd med formen, längden eller färgen av dina tänder och vill ha en mer permanent lösning? Porslinsfasader eller så kallade veneers kan hjälpa att få leendet som du drömmer om.

Allmän barn- och ungdomstandvård

Från och med juni 2018 har vi avtal med Region Skåne för behandling av barn och ungdomar. Vi lägger stor vikt på profylaktik av kariessjukdomar och jobbar så att ditt barn ska få en behaglig behandling och upplevelse vid sitt tandläkarbesök.